CIA DOKUMENTI

Fotografija uslikana 10 godina nakon Hitlerove navodne smrti, potvrđuje kontraverznu teoriju!

18.09.2017 - 10:25 | Zanimljivosti
 

Dokumenti sa kojih je skinuta oznaka „povjerljivo“ pokazuju da se 1955. godine CIA doušnik hvalio o susretu koji je imao sa Adolfom Hitlerom i priložio fotografije na kojima su skupa- deset godina nakon Hitlerovog navodnog samoubistva.

U dokumentima stoji da je 1955. godine šef „Divizije zapadne hemisfere“ CIA primio tajnu bilješku, zbog čijeg naslova je sasvim sigurno popio nešto za smirenje. Naslov je bio „Operativni: Adolf Hitler“, prenosi Sputnjik.

Kako je naslov nagovijestio, vršilac dužnosti šefa stanice u Venecueli je tvrdio da je od jednog svog kontakta dobio obavještenje kakvo se dobija jednom u životu — deceniju nakon svog navodnog samoubistva u bunkeru, Hitler je i te kako živ i nalazi se u Argentini.

Ukratko, sa jednim od doušnika, Cimelodijem, kontaktirao je prijatelj od povjerenja, bivši pripadnik SS trupa, Phillip Citroen, koji je tvrdio da je jednom mesečno u Kolumbiji bio u kontaktu sa Hitlerom, koji je koristio lažno ime Adolf Šatlmajer za vrijeme putovanja iz Marakaiba, gdje je radio u špediterskoj kompaniji.
Citroen je rekao Cimelodiju da se čak fotografisao sa svrgnutim firerom, a nejasna fotografija je priložena uz bilješku.

Takođe je izjavio da je Hitler napustio Kolumbiju i otišao u Argentinu negdje u januaru 1955. godine i dodao da je prošlo deset godina od Drugog svjetskog rata i da saveznici nisu mogli krivično da gone Hitlera kao ratnog zločinca.
U poruci se zaključilo da ni odjeljenje CIA ni Cimelodi nisu mogli da procijene valjanost informacije koja je stajala u bilješci, ali je ona proslijeđena kao informacija od „mogućeg interesa“.

hitler-1

Zapanjeni šef Divizije je tragom bilješke pregledao arhivu i pronašao izveštaj star godinu dana u kome ne samo da stoji tvrdnja da Hitler nije mrtav, već se navodi da postoji čitava kolonija nacista u Južnoj Americi. Informacije su i ovog puta došle od Citroena.

„FPhillip Citroen je rekao bivšem članu ove baze da je, dok je radio za kompaniju iz Kolumbije, upoznao osobu koja je jako ličila i uz to tvrdila da je Adolf Hitler. Citroen je tvrdio da je dotičnog upoznao u naselju Kolonija rezidenata u Tunji, koje je kako tvrdi, naseljeno velikim brojem bivših nacista koji slijede ovog navodnog Hitlera sa idolatrijom nacističke prošlosti, oslovljavajući ga sa ’firer‘, pozdravljajući ga nacističkim pozdravom i diveći mu se.“

Šef odkeljenja je ponovo pisao šefu Divizije, pitajući da li da nastave da istragom potencijalno nestalog Hitlera ili ne.

„Ako Glavni štab želi, odjeljenje u Bogoti može da sprovede istragu u vezi sa slučajem ’Adolf Šatlmajer‘ u Tongi u Kolumbiji“, piše u dopisu.

Sedmicu dana kasnije, šef Divizije je odgovorio da nema primjedbe da preduzme dalju istragu o ovom slučaju.
Istovremeno je smatrao „da će biti potrebno dosta truda i napora oko ove stvari“ bez mogućnosti da se ustanovi bilo šta konkretno.

S toga je predložio da se slučaj odbaci.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA