LEGENDA BALKANA

‘VOLIO SAM DRUGA TITA, I DANAS GA VOLIM’: Zdravko Čolić progovorio o privatnom životu i kćerima koje se ne pojavljuju u javnosti

20.09.2017 - 18:42 | Show
 

Zdravko Čolić u intervjuu za beogradski Blic govorio je o svom privatnom, ali i poslovnom životu. Priznao je kojeg srpskog repera sluša privatno, ali i zašto njegova žena i djeca nisu medijski eksponirani kao što je to slučaj kod njegovih mlađih estradnih kolega.

 ‘Uvijek sam bio kreator svoje karijere i života. Međutim, priznajem da sam jako podložan utjecajima sa strane, ali do jedne granice. Onda preuzimam stvar u svoje ruke i jasno kažem što hoću ili neću, ali kao blizanac, vrlo sam nestabilan. Moram astrologiju pozvati u pomoć’, rekao je Čolić za Blic.

Prema svojim kćerima, kaže, nije strog, i prizaje da bi možda trebao biti stroži. ‘Imam kritika s više strana po tom pitanju, ali moguće je da ovi muškarci koji se kasno žene i kasno dobiju djecu da oni moraju biti takvi. Pogotovo što su ženska djeca, ali opet, s druge strane, zbog samog njihovog života netko mora imati čvrstu ruku. Zasada je to majka, a otac je tu samo jedan slab pomoćnik’, priznaje.

Njegova obitelj nije često u javnosti i kaže kako je to kombinacija njihovih želja i njegovog savjeta da se drže u privatnosti. ‘Ne vidim razlog da se svi lijepo uparadimo i stanemo pred kameru i izađemo na naslovnoj strani. Možda sada kada smo zreliji to napravimo, nemamo razloga da se krijemo, nismo baš toliko ružni’, kaže Čola.

Još uvijek se ne planira umiroviti, a priznaje kako od mlađih kolega sluša Rastu, jer mu to slučaju i kćeri.

A kako se uspio izolirati od politike s obzirom a se u Srbiji, kako piše Blic, političari vole okititi popularnim pjevačima. ‘Ja sam kao član Saveza komunista iz istog izbačen jer nisam tri puta došao na sastanak. Nisam nikad više bio član nijedne partije. Mnogo prijatelja imam u mnogim strankama, ali mom miljeu ne pripada da se priključim bilo kome javno. Jednom me je pokojni Zoran Đinđić, kojeg sam volio kao prijatelja, a uz njegovu pomoć i pomoć Crvene zvezde smo uradili i onaj koncert 2001. na Marakani, pozvao i rekao: ‘Pa, ne zovem ja tebe Čola da bi ti postao član Demokratske stranke, zovem da bismo sjeli, popili piće, drag si mi čovjek i stalno u autu kad sam slušam onu tvoju i Breginu ploču, onu pjesmu ‘Nataša’ (‘Negde na dnu srca’), kažem: gdje je taj Čola da sjednemo i popijemo piće’. Volio sam druga Tita, i danas ga volim, on je čovjek u tom vremenu bio fenomenalan. A danas je na Balkanu teško biti predsjednik bilo koje zemlje’, zaključuje Čolić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA