HLADNOKRVNO UBISTVO: Zlatan unajmio Afrikanca da ubije Dragana!

02.10.2017 - 17:51 | Vijesti >> Svijet
 

Zlatan Popović (45) i Tevi Koloamatangi (47) proglašeni su po drugi put krivim za naručeno ubistvo u noćnom klubu Splašis u Vulongongu u Australiji, nekoliko dana prije godišnjice hladnokrvne likvidacije.

Njih dvojica, zajedno sa optuženima Daliborom Bubanjom i Džejsonom Hristovskim, već su proglašeni krivim za ubistvo Dragana Šekuljice (29), septembra 2007. Vrhovni sud NSNj u maju 2014. osudio je svu četvoricu na duge zatvorske kazne.

Međutim, Apelacioni sud je 18 mjeseci kasnije poništio četiri presude. Bubanja i Hristovski oslobođeni su u potpunosti optužbe za ubistvo, dok su Popović i Koloamatangi dobili pravo na ponovljeno suđenje, koje je u Sidneju počelo prošlog mjeseca.

Na kraju, ove nedjelje, porota je izašla sa zaključkom o krivici njih obojice, tri dana prije desete godišnjice smrti Šekuljice.

Tužba protiv njih dvojice bila je usmjerena na navodni razlaz između familija Šekuljica i Bubanja pre nego što je došlo do ubistva. Kruna je teretila Popovića da je odgovoran za organizovanje zločina, koji je počinjen u popularnom noćnom klubu, prenosi vesti-online.com.

Tužioci su rekli da je Popović iznajmio Koloamatangija, profesionalnog ubicu, da izvede likvidaciju. Sudu je rečeno da je Šekuljica, otac dvoje djece, pogođen kada je u tri ujutro izlazio iz noćnog kluba da bi ušao u taksi koji je čekao s druge strane ulice. Ranjen, utrčao je nazad u klub i pao blizu šanka.

Koloamatangi je jurio za njim i ispalio još hitaca, od kojih jedan u potiljak iz neposredne blizine. U incidentu, u ruku je ranjen i radnik obezbjeđenja, ali je on preživio. Sve do 2012. niko nije uhapšen.

Kada je sudija Robert Helme 2014. izricao presudu pomenutoj dvojici, kazao je da je na sudu rečeno da je Popović, kad je počeo da priprema napad na Šekuljicu, već bio na prevremenoj slobodi, poslije zatvorske kazne zbog ubistva bez predumišljaja 1999. u ulici Keira takođe u Vulongongu. Tada je osuđen da je pucao u Vedrana Ravnjaka, ranivši usputne prolaznike.

Sudija je rekao i da se Popović naoružao oružjem iz 1999. i "pripremio za nasilno i nezakonito pomaganje sebi". U vezi sa Koloamatangijem, sudija Helme naveo je njegovu nasilnu prošlost, uključujući pokušaj ubistva policajca, nakon osujećene oružane pljačke 2009.

Obojica ostaju u zatvoru i idućeg meseca ih čeka sudski pretres uoči izricanja kazne. Iza rešetaka su već proveli pet godina.

Prema pisanju australijskih medija, Tevi je emigrirao u Australiju kada je imao 10 godina. Bio je zavisnik od droge i sklon nasilju sa nizom otpužbi, prenosi matangitonga.to.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!