ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE: Žene su sretnije sa muškarcem koji im nije fizički privlačan

02.10.2017 - 21:40 | Praktična žena
 

Žene udate za njih su često frustrirane, imaju komplekse vezane za sopstveni izgled ( u odnosu na njih) i sklone ljubomori. Zato, stopama Šarlot iz "Seks i grada" ako želite sreću u ljubavi! 

Žene su često u dilemi kada treba da budu sa muškarcem koji im nije fizički privlačan, ali je odličan ljubavnik i divan prijatelj.

 

Istraživanje univerziteta na Floridi pokazalo je da su manje atraktivni supružnici znatno posvećeniji, brižniji i bolji u krevetu.To je dokazala studija u kojoj je učestvovalo 113 venčanih parova u kasnim dvadesetima, koji žive u Teksasu. Istraživači su po nekim zadatim parametrima standardizovane 'ljepote' (simetriji lica i slično) prvo svrstali muškarce i žene u skupine više i manje atraktivnih, a onda svim ispitanicima dali da ispune upitnik u kom su odgovarali na pitanja o svom braku, suprugu, odnosu, seksu i sličnom.

Ispostavilo se da su žene udate za manje atraktivne muškarce izrazito zadovoljne njihovim odnosom, količinom vremena i pažnje koje im partner posvećuje. Atraktivni muškarci su, ispostavilo se, manje brižni, prilično sebični i fokusirani na sebe.  

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!