STRAŠNO

Dvadesetogodišnja Bugarkinja žrtva trgovine ljudima-glava joj puna hematoma, ruke i noge joj unakažene (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

03.10.2017 - 19:44 | Vijesti >> Region
 

Dvadesetogodišnja Bugarkinja je tipičan primjer najužasnijih oblika trgovine ljudima. Njoj su nanešene mnogobrojne povrede od kojih je sva izlobličena, jer se opirala prostituciji na ulicama Haga u Holandiji.

 

Slike je napravio austrijski humanitarni radnik koji radi na podizanju svijesti o ovom problemu i koji se zalaže za žrtve trgovine ljudima. Na društvenim mrežama je objavio fotografije na kojima je prikazao žrtvine povrede nastale od najgoreg prebijanja uključujući traume glave i ogroman ožiljak na njenom stomaku. Njene usne, nos i oči su također gadno otečene.

 

Austrijanac Norbert Cajpek, nakon što se penzionisao, preselio se u Bugarsku gdje je otvorio specijalni centar za pomoć žrtvama trgovine ljudima.

- Žena u 20-im godinama upoznala je mladog muškarca koji joj je obećao svu ljubav ovog svijeta i odveo je u Holandiju. Kada je stigla shvatila je da mora da radi na ulicama Haga sa još jednom Bugarkom i dvije žene iz Nigerije. To nije željela, ali su je batinama i drugim prisilnim mjerama tjerali to da poštuje i prostituiše se osam meseci. Obje Bugarke su pokušale da se vrate u svoju zemlju, ali ih je makro uhvatio i vratio nazad. Tačnije jednu, jer je druga žena uspjela da pobjegne, na šta je on toliko pobjesnio da je mlađu počeo toliko da tuče i udara raznim objektima da je umalo umrla.

 

 

Žrtva je izbačena iz kola ispred bolnice. Kada je trgovac ljudima kasnije uhapšen, bio je iznenađen što je uhvaćen i još više što je njegova žrtva živa, prenosi dailymail.co.uk. Bugarska bolnica joj je pružila pomoć, ali je nakon pet sedmica djevojka morala da napusti bolnicu jer nije imala sredstava da plaća boravak.

Trenutno je u skloništu gdje pokušava da sakupi sredstva od dodatnih fondova za njeno dalje liječenje jer, kako Cipek kaže, potrebno joj je još mnogo operacija na usnama i licu, te transplantacija kože. Zapravo, ne postoji dio tijela koji nije zahvaćen povredama.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA