NEVJEROVATAN LIJEK

STAVILA JE OVO U UHO I OSTALA ŠOKIRANA: Bol prestaje u roku ODMAH!

12.10.2017 - 16:15 | Porodica i zdravlje

Pravo čudo, mnogi se kunu u ovaj lijek! Zapravo je vrlo jednostavno, ako budete slijedili ovaj savjet, iskusit ćete mnoge zdravstvene prednosti! Glavobolja nestaje, kao i bilo koja infekcija u uhu i bakterije.

Smanjujte i otekline a osim toga pruža mnogo hranjivih sastojaka koje naše tijelo treba.
 
Trebate samo staviti par kapi bijelog luka na pamučnu vatu i onda staviti u uho. Kad osjetite toplotu koja se samo širi u uhu onda to znači da su iritacija i bol počeli nestajati. Za bolje rezultate, držite bijeli luk s vatom u uhu oko pola sata ili još duže. Poželjno je čak i ostaviti da djeluje preko noći.

Češnjak sadrži antibakterijska i antivirusna svojstva koja su tako moćna da tretiraju svaku tegobu koja se pojavi. Također mnogo reducira rizik od nastanka budućih infekcija.

Prepun je hranjivih sastojaka poput vitamina B6 i C, kalija, kalcija i vlakana koji su neophodni za cjelokupno zdravlje.

stavila-je-ovo-u-uho1

 

BONUS ČLANAK

 

ŠTA JE U STVARI ATRTRITIS I KOLIKO JE OPASAN?

O prirodi bolesti Prof. dr Nemanja Damjanov direktor Instituta za reumatologiju Beograd kaže da je reumatoidni artritis je autoimuna, hronična bolest (doživotna), koja najviše ugrožava zglobove šaka i stopala i dovodi do nepopravljivih oštećenja.

Zglobovi su stalno upaljeni, otečeni su i bole, najčešće u toku mirovanja i noću, a karakteristična je jutarnja ukočenost koja traje duže od jednog sata. Reumatoidni artritis je sistemska bolest, što znači da pored zglobova može da zahvati i druge organe kao što su bubrezi, srce ili pluća, a kod dece čak i oči, što može dovesti do sljepila.

Nepredvidivog je toka i ako se na vrijeme ne otkrije i ne liječi brzo, dovodi do invalidnosti, a direktno smanjuje očekivano trajanje života (do 20 odsto).

 

DA LI JE BOLEST NASLJEDNA?

Žene oboljevaju tri puta češće nego muškarci. Predispozicija za oboljevanje od reumatskih i mišićno-koštanih bolesti se nasleđuje, ali to ne znači da ćete sigurno oboljeti.

Šanse da se razbolite, ako postoji nasljedni faktor, se povećavaju pušenjem, preteranom gojaznošću, sjedećim načinom života i ako se bavite poslovima koji više opterećuju zglobove.

Simptomi reumatskih i mišićno-koštanih bolesti su različiti: zapaljenje u obliku otoka zglobova, ukočenošću, crvenilom i toplotom u zglobovima, konstantnim bolom u mišićima i zglobovima, osjetljivost na bol, ekstreman zamor, nedostatak energije, slabost, osjećaj malaksalosti, ukočenost i smanjena pokretljivost i fleksibilnost, deformitet zglobova, simptomi koji pogađaju unutrašnje organe, ali i nevidljivi simptomi kao što su depresija, anksioznost.

 

KAKO SE LIJEČI ARTRITIS?

Govoreći o liječenju artritisa Damjanov ističe da početak liječenja kod zapaljenskih reumatskih bolesti u roku od 12 nedjelja, može sprečiti oštećenje i sačuvati funkciju zglobova i organa.

Nada za bolesnike oboljele od reumatoidnog artritisa su biološki lijekovi. Postoje brojna klinička ispitivanja koja su dokazala kliničko i radiografsko usporenje progresije bolesti kod ovako liječenih bolesnika.

Biološki lijekovi su napravili pravu revoluciju u liječenju reumatoidnog artritisa, jer kod velikog broja bolesnika skoro potpuno uvode bolest u mirnu fazu remisije.

- Postignuti rezultati u potpunosti opravdavaju sredstva kada je u pitanju biološka terapija. Na žalost, u Srbiji se od 35 000 pacijenata svega nešto više od 1000 oboljelih nalazi na biološkoj terapiji koju finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje - kaže profesor Damjanov.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!