Dino Merlin ispričao svoju ljubavnu priču: Tiho me je upitala: ”Jesi li nam što donio? Nemam za mlijeko”!

12.10.2017 - 21:50 | Show

Evo divne priče kako je Dino Merlin upoznao svoju ženu!

 

-Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina – vraća Merlin svoj film uspomena.

Vidio sam je u džamiji, prišao joj i sigurno joj rekao nešto neodoljivo kad je sa mnom još i danas – šali se Dino.

Njeni roditelji bili su protv te veze, jer je Amela studirala, a Dino bio siromašan momak.

Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. – sjeća se Merlin tih vremena i dodaje:

Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem!

Iako je njegov današnji život bajka, to ranije nije bio slučaj, jer prije su često bili gladni nego siti, te se nakon turneje po Jugoslaviji vrati kući praznih đepova!

Moja žena je stajala na vratima, dočekala me s bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ”Jesi li nam što donio? Nemam za mlijeko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu golemi troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ”Da, donio sam 100 maraka”.

 

PROČITAJTE I:

Krije ženu kao zmija noge: Ovo je supruga DINE MERLINA koju krije od javnosti

Naš popularni muzičar i pjevač Dino Merlin rijetko se u javnosti pojavljuje sa suprugom Amelom sa kojom ima dvoje djece. Dino Merlin i njegova supruga Amela zajedno su od njegove 17-te godine, a oženio ju je kad je imao 21 godinu

 

Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala i ptičijeg mlijeka.

mer

Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju – sjeća se Merlin tih vremena i dodaje:

Ali eto, vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem – kaže Dino.

 

dino

 

Ameli je, kaže, posvetio život, u znak zahvalnosti za svu njenu ljubav i podršku, kaže Dino.

Majka mu je, ne krije, bila omiljena u društvu. Često je znala posuđivati novac od drugih, da bi nekom drugom pomogla. Iako je rastao bez očinske figure i ljubavi, morao je da nauči da živi s tom činjenicom, no, majci duguje vječnu zahvalnost.

Upravo zbog toga što nije imao kompletnu porodicu sada svoju čuva kao oči u glavi. U priči “Sredinom” Dino se prisjeća kako majka nije bila oduševljena saznanjem da joj se sin želi baviti muzikom, već je, kao uostalom i svaka druga majka, sina radije u budućnosti vidjela kao inžinjera.

No, nijedno zanimanje nije moglo zamijeniti muziku. Ona je bila njegov život. Kao radničko dijete, nije imao mnogo izbora, te je sve morao postići sam, svojim radom i trudom. Kupivši prvu gitaru, posvetio se pisanju pjesama. Ne krije da mu je u tome najviše pomogla supruga Amela.

Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja. Kao djeca smo se zaljubili, krenuli hodat’, imao sam 17, a moja Amela ni 17 godina – govori Merlin o svojoj supruzi, koja je bila prva osoba kojoj je Dino pustio svoje demo snimke i pitao je šta misli o tome da se počne baviti muzikom.

– Rekla mi je: “Počni. Tvoje pjesme su najljepše”. Možete li zamisliti kakav je to bio vjetar u leđa, kada vam osoba koju volite kaže da su vaše pjesme najljepše – kazao je Merlin.

 

dino1

 

Nakon toga, Dino je učinio sve da bi snimio svoju prvu ploču. Vrijedno je radio, čak i teške fizičke poslove. Diskografske kuće nisu bile zainteresirane za njegove pjesme, no producent Muradif Brkić prvi je koji je u grupi “Merlin” vidio potencijal, vjerovao je da će Merlin postati velika zvijezda i ponudio mu suaradnju. Na razgovoru s njim prvi put je Dino probao alkohol. Tada se njegov život u potpunosti promijenio.

Nad ponorom svi se mijenjamo. Tad kad sam tu malu čašicu rakije progutao, nikada nisam mogao da zamislim da ću probati alkohol, ali tad u tom ponoru života, kada sam bio na pola puta između nigdje i nigdje, jer sve što sam imao novaca dao sam u te četiri pjesme, a album ne možeš izdati sa četiri pjesme, i baš u tom trenutku nailazi Muradif Brkić, i ta provalija se preskočila u jednom koraku – prisjeća se Dino svojih početaka i ‘85. godine.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!