ONA JE BILA TRAŽENIJA I OD BIJELOG DUGMETA! Može te li je prepoznati?

12.10.2017 - 21:57 | Show

Prvi čovjek nekadašnjeg Jugotona, Želimir Babogredac govorio je o zanimljivostima iz sedamdesetogodišnje historije izdavačke kuće bivše Jugoslavije i tom prilikom, između ostalog, otkrio je da Bijelo dugme nije prodavalo najviše ploča.

 

Postojao je slogan da je Bijelo dugme prodavalo više ploča nego što je tada bilo u Jugoslaviji gramofona. Ali tiražniji od Dugmeta su bili zabavnjaci. Čak ni Oliver Dragojević nije tih godina bio tiražan kao što će to postati kasnije. Naša najtiražnija pjevačica bila je Neda Ukraden sa konstantno velikom prodajom ploča. Njen kompozitor Đorđe Novković mi je u šali rekao: ‘Čuj, oficirskih i policijskih žena ima oko 400.000 i sve one kupuju Nedine ploče’. To su bile žene koje su u Nedi vidjele sebe i Novković im je kroz njene pjesme slao poruke”, istakao je Babogredac.

 

 

PROČITAJTE I:

NEDA OTKRILA ZAŠTO JE ODBILA GLAVNU ULOGU I VELIKI HONORAR: 'Nema tih para za koje bih pristala da me netko tamo u sjenu povaljuje'

Pjevačica Neda Ukraden nedavno je proslavila 50 godina na muzičkoj sceni, a kaže da je tokom karijere dobila i priliku glumiti u filmovima.

 

Trebala sam glumiti neku seljanku koju netko siluje. To je bila neka glavna uloga. Ne bih ja to živa prihvatila. Nema tih para za koje bih pristala da me netko tamo u sjenu povaljuje.’, rekla je za Exkluziv.

Neda je odbila ulogu iako joj je ponuđen veliki honorar, a iako za razliku od svojih estradnih kolegica još nije bila u filmu, kaže da se najviše ponosi svojim ulogama majke i bake troje unučadi.

 

neda

 

ODUVIJEK JE BILA PRAVA LJEPOTICA: Ovako je u bikiniju izgledala mlada Neda Ukraden! (FOTO)

Neda Ukraden oduvijek je izgledala atraktivno. Svjedoče o tome stare fotografije, posebno one u kojima je pjevačica pozirala u bikiniju.

 

neda

Neda se fotografijama iz mlađih dana pohvalila i u jednoj emisiji, priznavši da joj jako gode komplimenti koje prima. Otkrila je i da nema neke velike tajne kad je riječ o njenom izgledu, a pjevačica nikad nije bila pobornica estetske hirurgije.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!