OVO NISTE ZNALI

OBAVEZNO PROBAJTE OVO S PRSTIMA: Ova legenda o ljubavi će vas ostaviti bez riječi! (VIDEO)

12.10.2017 - 23:03 | Zanimljivosti

Postoji jedna snažna i prelijepa kineska teorija o tome zašto se vjenčani prst nosi baš na četvrtom prstu. Takođe, ova pričica rasvjetljava i ostale važne odnose koje imamo životu. Pročitajte i garantujemo ostaviće vas bez teksta!

 

Kinezi vjeruju da svaki prst na lijevoj ruci prezentuje prošlost, sadašnjost i budućnost odnosa u familiji.

Palac predstavlja roditelje. Kažiprst predstavlja braću, seste i bliske prijatelje. Srednji prst predstavlja tebe samog. Četvrti prst (domali) predstavlja tvog životnog parntera. Mali prst predstavlja djecu.

Sada je vrijeme za mali “eksperiment” – sklopite šake dlanom o dlan, a potom srednje prste sjedinite na način kao na priloženoj fotografiji.

Kada ste ruke stavili u prikazan položaj, pokušajte da razdvojite svaki prst od svog para.

Pokušajte da razdvojite palčeve (roditelji) – to će biti lako, jer nikome nije suđeno da bude sa svojim roditeljima vječno. Ponovo ih spojite.

Pokušajte da razdvojite kažiprste (braća, sestre, prijatelji) – takođe ćete ih odvojiti lako, jer i oni najčešće odlaze, svako u potrazi sa svojim životnim putem. Ponovo ih spojite.

Pokušajte da razdvojite male prste (buduća djeca) – lako će se otvoriti, jer će i ona jednog dana otići svojom sudbinom. Ponovo ih spojite.

A, sada pokušajte da razdvojite domale prste (životni parner) – iznenadićete se, jer je to praktično nemoguće. Neće biti tako lako razdvojiti ih kao sa ostalim prstima. To je zato što vi i vaš partner imate za cilj da zauvijek ostanete zajedno.

Sa partnerom ste sudbinski vezani i po nekoj idealnoj zamisli trebalo biste da dijelite uspone i padove do kraja života. Baš zato vjenčani prst nosi se na domalom prstu!

 

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!