ZAPLJENA KOD KARIBA: Saša Kovačević pao s 400 kila kokaina

12.10.2017 - 23:16 | Zanimljivosti >> Kiosk

Droga velike čistoće, čija bi vrijednost na crnom tržištu dostigla 184 miliona eura, pronađena je na brodu korištenom za iznajmljivanje turistima.

 

U velikoj akciji pod nazivom „Okeanska trka“ portugalska policija je na jednoj jedrilici u blizini Kariba zaplijenila 400 kilograma kokaina visoke čistoće i uhapsila jednog Italijana, kao i čovjeka pod imenom Saša Sale Kovačević (45).

Sale Kovačević, kako su prenijeli mediji, ima crnogorski pasoš, ali se još uvijek čeka potvrda da li je riječ o čovjeku s tim imenom ili je koristio falsifikovane isprave. Njegova fotografija, kao i otisci prstiju biće poslati crnogorskoj i srpskoj policiji.

Brod „Gioia“, kako prenose, registrovan je u Trstu i imao je više vlasnika, čija imena nisu otkrivena.

Italijan, s kojim je uhapšen Kovačević, u Đenovi je bio poznat pod nadimkom Kovač. Policija smatra da su on i Kovačević bili samo kuriri.

- Droga je najvjerovatnije kupljena u Južnoj Americi, odakle je jahta i plovila, i nije mogla biti plaćena manje od 20 miliona eura. Vjerujemo da je čovjek koji je uhapšen pod imenom Kovačević zapravo na brodu bio u ime kupca i da je on kontrolirao pošiljku. U prvom trenutku policija je pronašla tek nekoliko kilograma kokaina. Tek kada je jedrilica prebačena u luku, otkrivena je ogromna količina, koja je bila dobro skrivena u plastičnim vrećama u prtljažniku - otkrili su istražitelji koji su radili na slučaju.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!