Historijskom muzeju

Grad Sarajevo donirao 100.000 KM Historijskom muzeju BiH

16.10.2017 - 16:28 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Grad Sarajevo donirao je 100.000 KM Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine za rekonstrukciju dijela fasade, a sredstva bi trebala biti utrošena na proljeće, početkom građevinske sezone.

Ta donacija bila je povod današnje posjete gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake ovoj kulturnoj instituciji, odakle je poručio da je želja Gradske uprave staviti u funkciju sve objekte koji imaju kulturni značaj u gradu.
 
"Jedan od najznačajnijih objekta je Historijski muzej. Izdvojili smo novac za početak uređenja ove zgrade koja je arhitektonsko čudo u Sarajevu. Želja nam je da ovaj muzej stavimo u potpunosti u funkciju", rekao je Skaka.
 
Istakao je da je ovo početak dobre prakse koju će Grad Sarajevo provoditi.
 
Direktorica Historijskog muzeja BiH Elma Hašimbegović je naglasila da su sredstva konkretan čin saradnje Grada Sarajeva i te kulturne institucije.
 
Najavila je da će dokumentacija biti spremna početkom građevinske sezone te izrazila nadu da će saradnja biti nastavljena.
 
Ranije je obnovljen krov na Historijskom muzeju BiH.

 

(Fena)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA