Ove navike kod pranja uništavaju odjeću: IZBJEGNITE IH!

09.11.2017 - 22:35 | Arhitektura i dizajn >> Sve za dom
 

Pranje odjeće je posao koji nikad ne završava. Iako vam se možda čini da ste već dobro uhodani s pranjem, donosimo vam male smjernice kojih se dobro držati kako bi vaša odjeća što duže bila nova i očuvana.

Ostavljate odjeću u veš mašini

Najbolje je odjeću odmah nakon što mašina završi pranje – izvaditi van i složiti te staviti sušiti. Ukoliko odjeća ostane neko vrijeme i nakon pranja u mašini, veća je mogućnost da će odjeća biti jako izgužvana i naborana što kasnije donosi komplikacije kod slaganja i peglanja.

 Zaboravljate “protresti i izravnati”

Odjeća koju protresete i na neki način izravnate bit će ravnija i manje izgužvana, a lakše ćete je kasnije složiti na police ormara.

Pripazite na grudnjake

Ako preklopite košarice jednu unutar druge, možete izbjeći petljanje naramenica, ali je moguće da ćete tako uništiti oblik košarica. Pripazite kada perete grudnjake s umetcima, preporučuje se izvaditi ih iz košarica.

Stavljate čarape u “loptu”

Ovo je dobro kada su čarape čiste i kada ih spremate u ormar. Za pranje, izbjegavajte.

Uvijek imajte na umu kako će nešto izgledati kada to operete

Svaki odjevni predmet je drugačiji i to uvijek imajte na umu kada stavljate odjeću na pranje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA