Oženio 91-godišnju baku: Ona je ljubav mog života!? EVO ŠTA MU JE OBEĆALA

14.11.2017 - 19:53 | Zanimljivosti
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Momak iz Argentine po imenu Maurisio Osola (Mauricio Ossola, 25) oženio je svoju ljubav Jolandu (91). Maurisio se, nakon što su mu se razveli roditelji, prije osam godina preselio u grad Salta kako bi živio sa Jolandom.

On, njegova majka, njegov brat i njihova baka dijelili su dom s Jolandom i dobro su se slagali. Jolanda je pristala da se uda za Maurisija kako bi on dobijao njenu penziju, piše "Minuto uno". 

Prekinuo studije
Maurisio joj je rekao da mora da prekine studije prava zbog finansijskih poteškoća, a ona mu je obećala da će učiniti sve kako bi diplomirao.  
Mladi Argentinac je rekao novinarima da je zaprosio pratetu i da je ona pristala. Vjenčali su se u februaru 2015. godine u "diskretnoj civilnoj ceremoniji".

baka

- Kada su mi se roditelji razveli rekao sam Jolandi da ću da prekinem studiranje jer nemam novca. Ona mi je rekla da će mi pomoći jer sam se ja za nju uvijek brinuo. Vodio sam je kod ljekara i pomagao joj u svim njenim problemima - kaže Maurisio. 

Dvije godine nakon bizarnog vjenčanja Jolanda je umrla od sepse i Maurisio je tražio pravo na njenu penziju. No, stvari nisu išle tako lako jer su komšije socijalnim radnicima rekli da ne znaju ništa o braku Maurisija i njegove pratete. Osola tvrdi da je sve legalno i da će, ako treba ići na vrhovni sud. 

Najčistiji način
- Pored naše kuće je izgrađen novi blok i tamo ne poznajem nikoga niti iko poznaje nas. Šta oni znaju o našem braku - kaže mladi udovac.

- Volio sam Jolandu na najčistiji način i bol zbog toga što sam ju izgubio će ostati do kraja života. Kada sam tražio penziju, predao sam sve potrebne dokumente i ispunio sve zahtjeve. Jolanda je imala više od 90 godina, no bila je savršeno lucidna - rekao je Maurisio, piše ovaj portal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA