NEVJEROJATNE TVRDNJE: Ostavljanje djece s bakama i djedovima loše utječe na dječje zdravlje?!

16.11.2017 - 16:18 | Praktična žena >> Mame i bebe
 

Bake i djedovi unucima daju previše slatkiša i velike količine loše hrane, tvrdi se u novom izvješću.

Dopuštaju im i da leže i ništa ne rade ili previše sjede pred ekranima, umjesto da trče vani - navodno. Isto tako navodno i puše ispred i oko djece, izlažući njihova mlada pluća pasivnom pušenju i postavljajući loš primjer.

Naučnici su otkrili da su rizici "nenamjerni". Ove nevjerojatne tvrdnje temelje se na pregledu istraživanja utjecaja djedova i baka na čimbenike vezane za način života, koji mogu 'posijati sjeme raka' u kasnijem životu.

Glavna autorica dr. Stephanie Chambers sa Sveučilišta u Glasgowu rekla je: "Iako su rezultati ovog pregleda jasni, da ponašanja kao što je izloženost pušenju i redovito davanje slatkiša djeci povećava rizik od raka kod djece u odrasloj dobi, također je jasno iz dokaza da su ti rizici nenamjerni."

Istraživači iz Glasgowa analizirali su podatke 56 studija, koje su provedene u 18 zemalja, i sadržavale su informacije o utjecaju djedova i baka na unuke. Sveukupno gledano, djedovi i bake su imali nepovoljan učinak - unatoč tome što su željeli samo najbolje za svoje unuke, piše rtl.hr.

Ipak, studija nije uzela u obzir pozitivnu emocionalnu korist od dječjeg provođenja vremena s djedvima i bakovima, istaknuli su autori istraživanja objavljenog u online časopisu Public Library of Science ONE.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA