Sterilan dom nije dobar za vašu bebu

27.11.2017 - 19:58 | Praktična žena >> Mame i bebe

Dokazano je da će djeca koja su do prvog rođendana živjela u sterilnim uvjetima kasnije imati i do tri puta veće šanse za zdravstvene probleme, najčešće alergije i probleme s astmom. 

Ovo je ujedno i razlog zašto su djeca koja odrastaju uz kućne ljubimce zdravija od djece koja ne provode vrijeme sa životinjama.

Iako se trudimo da naš dom bude besprijekorno čist kada u njega stigne prinova, to ponekad i nije najbolje što možete učiniti za svoje dijete. Naime, sterilan dom onemogućava djetetovom organizmu da se sam nauči boriti protiv alergija i bolesti.

Izloženost prljavštini daje imunološkom sustavu poticaj da se bori, pa je veća vjerojatnost da dijete neće imati problema s alergijama na hranu, prašinu i životinjsku dlaku.

Ovaj članak ne bi trebao biti poticaj da prestanete čistiti već da prestanete brinuti o tome da dom mora biti sterilan. Budite buntovni, lezite na tepih koji danas nije usisan i igrajte se s djetetom! 

 

Lol just chilling on grandma's floor #bigbaby #grandmashouse #babyonfloor

A post shared by Gaby Arroyo (@gabrielaaarroyo) on

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!