KAD ZIMA STISNE

NE MOŽETE UBACITI U RIKVERC? Uz ovaj trik mjenjač vam nikada neće zapinjati PRI NISKIM TEMPERATURAMA!

05.12.2017 - 11:04 | Sport >> Automoto

Niske temperature sa sobom donose i niz problema vozačima, a često pri pokretanju hladnog automobila dolazi i do zapinjanja mjenjača.

Kod mnogih novih automobila, teško je ubaciti u 'rikverc' i kad je motor zagrijan. To je posljedica kompliciranog mehanizma za šaltanje, sa sajlama. Stupnjeve prijenosa mijenjajte odmjereno, ni prebrzo, niti presporo. A u konkretnom slučaju, pri paljenju hladnog motora i pokretanja automobila postupite na sljedeći način:

Kad upalite hladan motor, u 10-20 sekundi koliko je dovoljno pričekati do polaska, pritisnite kuplung do dna, pa lagano gurnite ručicu mjenjača u treću brzinu, pa povucite u četvrtu, pa ponovno gurnite u treću i povucite u četvrtu. U trećem koraku, nastavljajući držati kuplung do kraja, ručicu mjenjača ubacite u rikverc. Ne bi trebala zapinjati - savjetuje prometni stručnjak Željko Marušić za Autoportal.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!