BIHAMK

Smanjena vidljivost na širem području Sarajeva, uz Lašvu i Bosnu

07.12.2017 - 16:27 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Zbog magle vidljivost je smanjena na širem području Sarajeva, kao i mjestimično na putevima uz Lašvu i Bosnu.

Na dionicama s maglom, kao i na pojedinim dionicama preko prevoja, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u ostalim krajevima kolovoz suh.

Moguća je poledica, posebno na putevima u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su i odroni na brojnim dionicama, tako da se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja. 

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!