Šestočlana porodica Malčinović danima je bez hrane

SABINA: “Molim vas, pomozite mi, moja djeca dva dana nisu jela”

01.05.2015 - 15:22 | Vijesti >> Tema sedmice

Šestočlana porodica Malčinović danima je bez hrane. “Djeca mi dva dana nisu jela ništa”, kaže Sabina Malčinović iz mjesta Rainci, Gornji Kalesija.

Živi sa mužem Sanelom i četvero male djece, od kojih najstarije ide u treći razred. Nezaposleni, bez primanja, u veoma teškim stambenim uslovima, koji su u poplavama i dodatno oštećeni jedva preživaljavaju.

sabina2

Molim vas, pomozite mi, moja djeca dva dana nisu jela”, navodi nam Sabina i moli sve ljude dobre volje da im pomognu.

Muž Sanel se bori koliko može, kaže ona, sakupljajući sekundarne sirovine, a radi i na dnevnice, cijepa drva i slično, piše kokodix.com.

“Žao mi je što smo došli u ovakvu situaciju da moramo putem medija moliti da nam se pomogne, da samo nismo gladni, jer smo mladi i najsretnija bi bila da imamo svoj posao. Da imamo primanja i da ova djeca, koja su više gladna nego sita i nemaju ništa, jednom sretno ustanu i sretno legnu”, kaže Sabina.

Za one koji su u mogućnosti da pomognu računi su otvoreni u BBI banci: 141- 389-132-006-2980 BAM i BA391413891320047654 (devizni) na ime Sabina Malčinović. Broj telefona na koji se mogu dobiti informacije: +38760 312 76 47.

Ako neko ne vjeruje u moju priču neka slobodno dođe i vidi, mi drugog izbora nemamo, a ne bih nikom poželjela ovako nešto”, poručila je Sabina na kraju apela za pomoć.