JESTE LI ZNALI?

OSTAT ĆETE U ČUDU: Ovo su činjenice o Adolfu Hitleru KOJE NISU ZAPISANE U HISTORIJSKIM KNJIGAMA

16.12.2017 - 08:31 | Zanimljivosti
 

Postoji mnogo informacija o kojima ne znate gotovo ništa!

Problem sa gasovima

Medicinska istorija bolesti Hitlera je otkrila da je imao puno problema sa gasovima a zbog nadutosti trbuha uzimao i do 28 različitih lijekova kao i pilule protiv gasova.

Nobelova nagrada za mir?

Prilično je ironična činjenica da je 1939. godine Adolf Hitler bio uzet u razmatranje i kandidovan za dobijanje Nobelove nagrade za miru u svijetu.

Strah od mačaka

Interesantno je da su i Aleksandar Veliki, Napoleon, Musolini i Hitler patili od ailurofobije tj.straha od mačaka.

Vještina slikanja

Posjedovao je zapanjujuće slikarske sposobnosti. Nakon što je dva puta odbijen na prijemu u umjetničku školu, pokušao je zaraditi novac koristeći se tom vještinom prije ulaska u nacističku stranku.

Proglašenje smrti

Nakon što se Hitler ubio i 2. Svjetski rat zvanično bio završen 30. aprila 1945. godine, proglasili su ga mrtvim 1. maja, istog dana kada je godinama poslije i Osama Bin Laden proglašen mrtvim.

Ukupno 43 pokušaja ubistva

Na Hitlera su 43 puta izvedeni napadi sa pokušajima da ga se ubije ali ih je on sve izbjegao.

Bez posjeta koncentracionim logorima

Nikada nije posjetio niti jedan koncentracioni logor, sebe je čuvao, kako je govorio, od prljavog posla.

Muzej izumrle rase

Želio je otvoriti muzej izumrle rase. Stoga je prikupljao i čuvao jevrejske artefakte kako bi ih izložio u muzeju. Krajnje cinično i morbidno!

Usmena naređenja

Davao je isključivo usmena naređenja za ubijanje Jevreja. Ne postoje nikakvi pisani zapisi.

Holokaust

Prije holokausta, Hitler je davao SAD-u, Velikoj Britaniji i drugim nacijama da prime jevrejske izbjeglice. Svi su ih odbili.

Nije bio izbor naroda

Hitler nikada nije bio izabran od naroda jer je izgubio predsjedničke izbore. Međutim nacisti su formirali koaliciju sa dovoljno mjesta u Parlamentu te zahtjevali poziciju Kancelara za Hitlera.

Brak sa Evom Braun

Hitler je odgađao brak sa Evom Braun radi zadržavanja interesa kod ženskog pola. Ali vjenčao se sa njom a 40 sati nakon sklapanja braka zajedno su izvršili samoubistvo.

Injekcije sjemena bika

Kako bi mu povećali libido, njegovi ljekari su mu ubrizgivali injekcije ekstrakta iz seminalnih vezikula, prostate i testisa mladih bikova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA