Solak: Nismo našli ništa što bi nas navelo na neki trag

17.12.2017 - 19:38 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak večeras je izjavio Feni da je od jutros, kad su uspostavili bazu operacije na Kamberovića polju u Zenici, u potrazi za mladićem koji je upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, bilo angažirano oko 150 pripadnika FUCZ, sa stotinjak volontera, te pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u dijelu potrage od ušća Lašve prema Doboju.

Ističe da su danas pretraživali dionicu dugu 130 kilometara, te da nisu našli ništa što bi ih navelo na neki trag.

- Imali smo nekih sumnji, na neka mjesta koja smo posebno pretraživali, ade, takozvane vodene džepove. U Zavidovićima smo imali jednu veliku nakupinu otpada, granja, pa smo, koristeći građevinsku mašinu sve to uklonili, pregledali s ljudima i nismo našli ništa - kazao je Solak.

Dodao je da su pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite sa svojim službama, vatrogascima pretraživali dio rijeke Miljacke, a GSS Sarajevo i GSS Visoko od ušća Miljacke u Bosnu prema Visokom. Također, nisu imali nikakve rezultate.

Solak napominje da je voda poprilično opala, negdje više od metar u odnosu na to kako je bilo jučer.

- Mislimo da, i ako je tijelo negdje na površini bilo, da je možda ostalo sa strane zaglavljeno. Vidjet ćemo u narednom periodu šta će biti - kazao je direktor FUCZ.

Napomenuo je da će tokom noći raditi na osmatranju, jer je nemoguće tokom noći bilo kakve aktivnosti vršiti na vodi, prenosi Fena.   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA