Ovaj trik SVI MORATE ZNATI: Evo šta uraditi ako vam u ZAKLJUČANOM AUTU ostane ključ!

29.12.2017 - 21:15 | Sport >> Automoto

Novija auta imaju dosta elektronike, pa se tako može primijetiti da se sama zaključavaju odmah ili poslije nekoliko sekundi nakon što zatvorimo vrata. Najgore je što tada u zaključanom autu ostane ključ.

U takvim situacijama pravi haos nastaje, naročito ako smo udaljeni od kuće i nemamo kod sebe rezervni ključ. Ovakve probleme je imalo dosta ljudi, a nakon toga su se zapitali kako i zašto su napravili sami sebi takvu glupost.

Problem se može veoma lako riješiti, ako imate ključeve na daljinsko zaključavanje. Auto ćete moći otključati pomoću rezervnog ključa!

Nazovite nekoga ko je kod kuće, da uzme rezervni ključ. Nakon toga ga treba postaviti blizu mikrofona na mobilnom telefonu. Potom mu recite da pritišće dugme za otključavanje na ključu u tom trenutku, a vi trebate ostaviti svoj telefon 30 cm od automobila i držite tako.

Nakon ovoga će se auto otključati i vi ćete riješiti problem.

(infosavjetnik.com)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!