POTPUNO PRIRODNO

MUČI VAS NESANICA? Naučite ovaj trik sa kojim ćete zaspati u tren oka!

04.01.2018 - 23:59 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti

Mnogi od nas imaju problema sa nesanicom, ne koristite tablete za spavanje, evo šta će vam pomoći.

 Andrew Weil doktor medicinskih nauka sa Harvarda, smatra da metoda pod nazivom «4-7-8» već hiljadama godina poznata indijskim Jogijima. Upravo su je oni koristili za suzbijanje stresa i za relaksaciju.

Stoga je ovaj doktor koristio i naučio da zaspi za 1 min!

Sve je počelo, nedjelju dana prije vjenčanja mog najboljeg prijatelja, nervoza užasna, te nisam mogla spavati, jer me je brinuo moj pozdravni govor.

Moj strah od javnog nastupa nije mi dao da zaspim tri dana uzastopno.

Kada i treće jutro nisam mogla zaspati,te me je mladina majka posavjetovala da probam jednu tehniku, koja je učinkovita već decenijama.

Ovaj savjet mi je dala žena koja ima licencu za obavljanje zdravstvene prakse, te sam odlučila da je poslušam sva u očaju.

Ova metoda nazvana je «4-7-8», te sve što trebate uraditi jeste se udahne na nos četiri sekunde, a zatim zadržite dah 7 sekundi, te na kraju izdahnuti na usta 8 sekundi.

Zašto ova tehnika disanja pomaže:

Ova tehnika usporava naš srčani ritam pri tome nas smiruje, te sam se sama uvjerila da ovo radi. Prvi put toliko sam brzo utonula u san da nisam imala vremena da to shvatim kako zapravo funcioniše.

Ovaj metod disanja , radi kao sedativ, a efikasnost iste potvrditi će vam bilo koji neurolog.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia