OPREZA NIKAD DOSTA

ULAZITE U OBUĆI U U KUĆU? Nakon ovog članka više NIKADA NEĆETE RADITI to!

12.01.2018 - 23:44 | Arhitektura i dizajn >> Sve za dom

Evo razloga zašto morate da prestanete da ulazite u kuću obuveni.

Bakterije

Neke bakterije su dobre za nas, a neke nisu. Studija sa Arizona univerziteta je ispitivala neke bakterije na cipelama i otkrila da je se na đonu u prosjeku nalazi 421.000 bakterija. Neke od njih ne mogu da naškode, ali neke, kao što je Ešerihija koli, mogu i te kako. Kako bakterije dospiju tu?

Prljavština

Prvljavština nije opasna sama po sebi. Djeca obično stavljaju ruke u usta, posebno kada se igraju na podu, rekla je Rejnoldsova. Ovo je još jedan od razloga zašto ne trebate da budete obuveni u svom domu.

Toksini

Studija Bejtel Memorial univerziteta je organizovala neprofitno istraživanje koje je otkrilo da se toksini sa travnjaka lako prenose u kuću. Druga studija sa Bejlor univerziteta je otkrila da ljudi koji žive u području okruženom asfaltom imaju povišen rizik od bolesti kao što je kancer. Toksini se najviše hvataju za cipele dok hodamo.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!