Velike lavine odsjekle popularno skijalište u Tirolu, među zarobljenima i Hrvati

22.01.2018 - 15:49 | Vijesti >> Svijet
 

Austrijski mediji javljaju da je velika lavina odsjekla omiljeno skijaško odredište u Tirolu, gradić Ischgl. U njemu se trenutno nalazi oko deset hiljada ljudi, većinom turista koji su zarobljeni u Alpima, s obzirom na to da su svi prilazi Ischglu odsječeni. Prema medijskim informacijama, među turistima ima i Hrvata koji su na zimovanju.
 
Proglašena je peta od šest razina opasnosti od lavina, što je u Austriji zadnji put učinjeno 1999. godine. Dežurne službe već su u akciji i rade na raščišćavanju puteva prema Ischglu, no i danas je tamo napadalo oko novih 50 centimetara snijega. 

Stanje je zabrinjavajuće i sa švicarske strane Alpa, napose u skijalištu Samnaun koje je također zbog lavine odsječeno od ostatka države. 
 
No prema izjavama Thomasa Kleinhinza koji vodi skijalište u Ischglu, turisti su dobro raspoloženi i razloga za brigu nema. “Dobro smo opskrbljeni. Takve se stvari ovdje događaju i nitko nije upao u paniku. Očekujemo da će se stanje od utorka poboljšati”, rekao je za austrijske medije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!