Vlasnica fitnes kluba je puštala YouTube bez dozvole ZAMP, pa je sud kaznio sa 8000 kuna

06.02.2018 - 21:24 | Vijesti >> Region
 

Prekršajni sud odrezao je prilično oštru kaznu jednom karlovačkom fitness klubu i tamošnjoj direktorici, jer je u njemu preko internetskog kanal YouTube puštana glazba, a da prethodno o tome nisu zatražili odobrenje ZAMP-a. Ona je dobila 3.000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5.000 kuna, ukupno dakle čak 8.000 kuna, javlja Kaportal.

U presudi se navodi kako je zastupnik ZAMP-a u popodnevnim satima provodio kontrolu u fitness centru. U tih svojih deset minuta nadzora uočio je kako tamo preko YouTubea izvode stranu pop glazbu, zabilježio je bend Coldplay i njihovu pjesmi Clocks. Nadzoru je bila prisutna direktorica. On je iskazao kako je prostor velik oko 100 kvadrata i u njemu su bili vježbači, a da pravna osoba nije imala odobrenje Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a za javno priopćavanje autorskih glazbenih djela, niti ga je naknadno pribavila, a nesumnjivo ja glazbu slušao veći broj ljudi.

Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu, te odrezao kaznu mladoj poduzetnici. Presuda je nepravomoćna, pa se direktorica može žaliti. 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!