Crnadak u odvojenim susretima sa ambasadorima Japana i Kraljevine Švedske

07.02.2018 - 19:49 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u oproštajnu posjetu veleposlanika Japana u BiH Kazuyu Ogawu i u radnu posjetu veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga, s kojima je razgovarao o razvojnim projektima te evropskom putu BiH.

Crnadak je u razgovoru s veleposlanikom Ogawom istaknuo je da Bosna i Hercegovina i Japan imaju razvijene odnose u svim područjima, kao i nadu za još većim investicijama i ekonomskim aktivnostima Japana u BiH. Zahvalio je veleposlaniku Ogawi na angažmanu i uspješnoj suradnji tijekom mandata u BiH, a sugovornici su razmijenili mišljenja i o planiranim projektima i aktivnostima Vlade Japana u BiH.

Na sastanku ministra Crnatka i veleposlanika Hagelberga je ocijenjeno kako su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ministar Crndak je ponovio koliko je važna regionalna suradnja te kako je temeljni cilj BiH put u EU. S tim u vezi ministar je obavijestio veleposlanika Hagelberga i o predstojećoj Konferenciji zapadni Balkan u EU koja će biti održana u Banja Luci 23. februara ove godine.

Veleposlanik Hagelberg je najavio kako Kraljevina Švedska nastavlja ulaganje u razvojne projekte u našoj zemlji. Dodao je da će Švedska nastaviti da pomaže BiH na putu europskih integracija, naročito nakon nedavnog predstavljanja dokumenta Europske komisije Strategija o proširenju EU za zapadni Balkan, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH, prenosi Fena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA