Zaboravite na slomljene displeje, ubrzo nam dolaze ekrani sa DIJAMANTIMA

07.02.2018 - 20:48 | Tech

Mirage Diamond Glass se kreira od laboratorijski proizvedenih dijamanata i može se koristiti u kombinaciji sa drugim tehnologijama za otpornost ekrana, kao što je Corning Gorilla Glass, prenosi Benchmark.

Već naredne godine bismo mogli vidjeti prve telefone koji će implementirati ekran ojačan dijamantima.

Ovo ojačano staklo nosi naziv Mirage Diamond Glass, a kreira ga kompanija Akhan Semiconductors. Kompanija je specijalizovana za razvoj i proizvodnju nanokristalnih (kreiranih od minijaturnih čestica kristala) uređaja i materijala. CEO kompanije ističe da će novo staklo biti snažnije i čvršće od bilo kog do sada korištenog. 

Izbor dijamanta, kao materijala za zaštitu ekrana nije iznenađenje, jer dijamant predstavlja jednu od najizdržljivijih supstanci, što bi omogućilo kreiranje narednog nivoa, gotovo nesalomivih ekrana. Aktuelni ekrani su kreirani od kombinacije aluminijuma, silicijuma i kisonika, a potom su ojačani različitim hemijskim procesima.

.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia