BANJA LUKA

U Nacrtu zakona o žrtvama ratne torture ne smije biti diskiminacije u RS-u

13.02.2018 - 17:21 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Fena

Nacrt zakona o žrtvama ratne torture, koji je nedavno usvojila Vlada Republike Srpske (RS), mora biti oslobođen svih potencijalnih diskriminatorskih odredbi, zaključili su danas ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Milenko Savanović i Patrik Šnajder, savjetnik u Sektoru za vladavinu prava u Kancelariji specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH.

Na sastanku u Banjoj Luci, Savanović je informisao Šnajdera da će se Nacrt pomenutog zakona naći pred narodnim poslanicima već naredne nedjelje, u nastavku zasjedanja Narodne skupštine RS.

Suglasni su da će u javnoj raspravi, koja se očekuje poslije usvajanja Nacrta zakona o žrtvama ratne torture biti dovoljno vremena da se pojedine odredbe koriguju, ukoliko bude realnih i argumentovanih primjedbi, saopćeno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS-a.

Istakli su i da će se sarađivati do konačnog usvajanja zakona.

Bošnjački zvaničnici i predstavnici udruženja iz reda tog naroda upozoravaju da je tim zakonom nastavljena diskriminacija nesrba u RS-u.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!