Zbog ovih GREŠAKA koje žene rade svakodnevno GRUDI SE OPUŠTAJU

13.02.2018 - 19:24 | Praktična žena

Da li su vam grudi previše opuštene i mlohave? Ovo ćete želiti znati. Razlozi zbog kojih vaše grudi bivaju sve opuštenije.

Kafa


Istraživači sa Univerziteta u Lundu (Švedska) u jednom istraživanju koje je bilo vezano za rak dojke konstatovali su da kafa utiče na vaše grudi. Tvrde da je tri šoljice kafe dnevno “dovoljno” da kroz neki duži period primjetite da su se vaše grude smanjile.

Nedovoljna količina vitamina C
Vitamin C u organizmu ima među ostalom i ulogu da gradi elastično tkivo i kolagen, zbog toga je jako potreban vašem organizmu.

Pušenje

Pušenje nije zdravo iz još jednog razloga-a to je da razgrađuje gore spomenuto elastično tkivo i kolagen. Ovo nek vam bude još jedan razlog za prestanak pušenja.

Dijeta
Kada mršamo gubimo masno i elastično tkivo, samim tim grudi postaju sve mlohavije.

Pogrešan grudnjak

Prema istraživanju čak 80% žena ne zna pravu veličinu svog grudnjaka. Pogrešna veličina utiče na čvrstinu vaših grudi. S toga nemojte se dvoumiti da prilikom kupovine grudnjaka zamolite prodavačicu za pomoć.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!