O natpisu na Kolindinom kaputu bruji region: I ove političarke su odjećom vodile politiku

13.02.2018 - 22:30 | Zanimljivosti >> Kiosk

Modna diplomatija nikada nije bila potcjenjena u svjetskoj politici. Brojne uticajne žene na istaknutim političkim funkcijama precizno su birale odjeću i modnim izborima slale važne poruke. Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović jedna je do njih.

kolkol1

Sastanak predsjednika u Beogradu
Doputovala je tada u Beograd kako bi prisustvovala bilateralnom sastanku sa Aleksandrom Vučićem u vili Mir. Povod njene posjete bila je i inauguracija predesjednika Srbije, održana kasnije tog dana. Za taj susret Kolinda je izabrala sako ukrašen natpisom na glagoljici. Na njenoj odjeći pisalo je tada ljubav.

kol2kol3

Margaret Tačer
Modni diplomata bila je i Margaret Tačer koja je od 1979. do 1990. obavljala funkciju premijera Ujedininjenog kraljevstva.

kool4kol5

Angela Merkel 
Više nego karakterističan stil ima njemačka kancelarka Angela Merkel, a iza njenog stila kriju se dvije tajne. Prva je sasvim jednostavna i ogleda se u konstanti u odjevanu. Naime, ona uvijek na političkim događajima nosi pantalone ravnog kroja i sakoe sa tri dugmeta i "šreh" džepovima. I uvijek hoda u ravnoj obući.

kol7kol8kol9

 

Mudra kraljica Elizabeta
Druga strana njenog stila jesu odjevne kombinacije u jarkim, upečatljivim bojama koje Elizabeta bira kako bi uvijek bila primjećena. Imajući u vidu da ona mora da se primjeti, drečave boje nosi kako bi se izdvajala, dodatno isticala i garderobom svima rekla: "Stigla je kraljica". Veoma zanimljiv detalj jesu njene crne male torbe, kojih ima čak 200 modela. Kraljica ih koristi kako bi članovima svoje svite slala određene poruke, pa kada ih prebaci sa leve na desnu ruku, time im poručuje da je hitno "vode iz gomile".

kol10

kol11

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!