Svađe i manjak novca dolaze iz kuhinje: OVE PREDMETE MORATE IZBACITI ODMAH!

14.02.2018 - 23:53 | Arhitektura i dizajn >> Sve za dom

Da li ste znali da čista kuhinja privlači novac? I da ako obavite neke sitnice u ovoj prostoriji, možete da otjerate svađe i neuspjeh iz kuće?

Eto razloga više da pročitate ove savjete i sredite svoju kuhinju!

Plastične posude za hranu koje su promijenile boju

Ako primjetite da su plastične posudice u kojima, između ostalog, nosite ručak na posao, promijenile boju, odnosno da imaju mrlje koje ne odlaze pranjem, to znači da su dale sve od sebe i da je vrijeme da ih bacite.

Okrnjeno ili napuklo posuđe

Ovakvo posuđe može da bude nesigurno za upotrebu, jer se na okrnjeni dio možete posjeći dok perete sudove ili napukla ručka od šoljice može potpuno da se otkine dok je koristite. Zato bacite takvo posuđe i koristite ono neoštećeno.

Stari čepovi od plute

Sačuvajte čep koji ima posebno značenje za vas, na primjer čep sa šampanjca ili vina sa vašeg vjenčanja. U suprotnom, mislite li da ćete zaista sve te silne čepove od plute ponovo da iskoristite? Samo nepotrebno zatrpavaju fioku i prave nered.

Sve čemu je istekao rok trajanja

U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte frižider, police i fioke, jer ovdje nema kompromisa – mora da leti u kantu!

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!