‘Svaka kazna je premala za njezin zločin’ Chiara Pašić danas na optuženičkoj klupi

19.02.2018 - 10:28 | Vijesti >> Region
 

Chiara Pašić i maloljetnica dječaka su ugušile jastukom na krevetu. Mrtvog dječaka umotale su u dekicu i kolicima ga odvezle do obale mora. Denisovo tijelo ostavile su u plićaku da izgleda kao da se utopio.

Na pulskom  Županijskom sudu počelo je suđenje u slučaju Chiare Rojnić Pašić koja je prošle godine svirepo ubila svog sinčića Denisa. Na sudu su se pojavili odvjetnici Chiare i maloljetnice koja je sudjelovala u ovoj tragediji. Suđenje je zatvoreno za javnost, a prije početka odvjetnici su dali kratki izjavu:

- Neće biti vještaka danas,a predviđena su tri svjedoka, rekao je Pavle Peršić odvjetnik maloljetnice i dodao:

- Temeljna stvar je da su mediji u interesu javnosti htjeli postići cilj da se istakne činjenica ali će istina biti nešto drugačija nego sto je medijski eksponirano. Postupak je tajan. Činjenice će biti sigurno iznenađujuće, rekao je odvjetnik Chiare Davor Štorga. Život plavokosog anđela Denisa Pašića završio je 23. svibnja 2017. oko 19.30 sati na krevetu stana u Puli. Uzeli su mu ga njegova majka Chiara Pašić i njezina maloljetna pomagačica stavivši mu jastuk preko lica dok nije prestao disati. Suđenje za zločin kakav Hrvatska ne pamti odvijat će se iza zatvorenih vrata radi zaštite optuženice mlađe od 18 godina.

Prijeti im kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora između 21 i 40 godina. Zakon propisuje i to da kaznu dugotrajnog zatvora nije moguće izreći optuženoj mlađoj maloljetnici.

Prema optužnici, pomahnitala majka i maloljetnica, koja je u vrijeme zločina imala tek 14 godina, dječaka su ugušile zajedno i dogovorno u Chiarinu stanu u Akvilejskom prilazu u Puli. Nakon što su ubile dječaka, pokušale su prikriti zločin.

Njegovo maleno beživotno tijelo umotale su u dekicu, stavile u dječja kolica i pod okriljem noći odvezle na predio Vallelunge. Majka Chiara je do koljena zagazila u morski plićak nedaleko od obale, gdje je njegovo tijelo odložila u more. U međuvremenu, zbog mraka, maloljetnica joj je mobitelom osvjetljavala prostor da se ne spotakne.

Nakon što su se riješile tijela ubijenog dječaka, na povratku u stan odbacile su kolica i dekicu pokraj i unutar ruševina napuštene bivše vojarne Vallelunga. Potraga za Denisom Samo nekoliko sati nakon što je zadavila sina, bešćutna majka iz pakla nešto iza ponoći u noći na srijedu ušetala se u zgradu pulske policije te potpuno staloženo i mirno, kao da je izgubila novčanik s osobnim dokumentima i nešto kovanica, prijavila nestanak trogodišnjeg sina Denisa.

Gotovo cijela istarska policija digla se na noge u potrazi za “nestalim” dječakom. Dok je trajala bjesomučna policijska potraga za njim, on je već bio mrtav, u moru. Znale su to samo njegova bešćutna majka i njezina maloljetna prijateljica, bjegunica iz pulskog doma za odgoj djece i mladeži. Majka je policiji detaljno opisivala vrijeme prije nego što joj je sin “nestao”, kako je bio obučen i što je imao na nogama.

Tog utorka nešto iza 18 sati odvela ga je, govorila je Chiara policajcima, u park da se igra s djecom, gdje ga je i ostavila. Kroz prozor stana koji gleda na park u Akvilejskom prilazu u Puli gdje žive promatrala je njegovu igru. Sat kasnije, pričala je majka, sina više nije vidjela kroz prozor pa ga je otišla u park potražiti. Međutim, iskusnim istražiteljima nije promakla činjenica iz njezine “šuplje“ priče da je majka nestanak dječaka prijavila gotovo šest sati kasnije.

Pravdala je to time da ga je bjesomučno tražila po cijelom gradu. Šokantan obrat uslijedio je u srijedu ujutro oko 9 sati, kad se majka slomila pa je policajce odvela do obale na predjelu Vallelunga, gdje je u morskom plićaku ležalo beživotno tijelo mrtvog joj sina. Obdukcijski nalaz ubrzo je pokazao da se dječak, iako je pronađen u moru, nije utopio, nego da je uzrok smrti klasično gušenje.

Otac želio pratiti suđenje Dječakov otac Rešid Pašić iz Velike Kladuše u vrijeme ubojstva bio je u zatvoru. Izdržavao je trogodišnju kaznu jer je pretukao Chiaru i njezina ljubavnika nakon što ih je uhvatio u krevetu.

- Unatoč tome što ju je uhvatio u krevetu s drugim, muž joj je zbog djeteta sve oprostio. Međutim, ona je zatražila razvod braka i s djetetom početkom 2017. otišla u Pulu - ispričala nam je nakon zločina Kadifa Pašić (28), teta ubijenog mališana. U danima prije početka suđenja rekla nam je da je njezin brat Rešid u teškom psihičkom stanju.

- On je želio pratiti suđenje, ali rekli smo mu da to ne traži jer ne želimo da mora gledati i slušati što su sve radile djetetu. Mi planiramo doći 26. veljače, kad će cijeli tjedan biti ročišta - govori Kadifa. Dodala je da će svaka kazna Chiari za njezin zločin biti premala i da dijete njima nitko ne može vratiti.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA