Koordinacija boraca Tuzla podržava proteste ali ne i blokiranje saobraćajnica

02.03.2018 - 18:37 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Boračka koordinacija Grada Tuzla, koja okuplja devet članica, podržava proteste boraca i njihove opravdane zahtjeve ali se ne slaže sa blokiranjem saobraćajnih komunikacija, jer takav čin otežava život svih građana Tuzlanskog kantona, saopćeno je danas iz ove organizacije, javlja Fena.

Ova Koordinacija poziva borce da ostanu dostojanstveni i da na bilo koji način ne doprinesu izazivanju bilo kakvih incidentnih situacija, te izražava zadovoljstvo profesionalnim radom i korektnim odnosom pripadnika policije Tuzlanskog kantona koja nije upotrijebila represivne mjere na ovu populaciju, te se nada da će tako i ostati.

Od svih relevantnih institucija Federacije BiH zahtijeva da hitno riješe opravdane zahtjeve boraca - donošenje jedinstvenog registra boraca, upućivanje u parlamentarnu proceduru Zakona o demobilisanim borcima po hitnom postupku, te naglašava da bi se donošenjem Zakona o prestanku finansiranja političkih partija i nevladinih organizacija stvorili i preduslov za ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!