U akciji sarajevske policije uhapšena tri lica osumnjičena za organizovani kriminal

08.03.2018 - 13:39 | Vijesti >> Crna hronika

Na četrnaest lokacija na području Kantona Sarajevo danas su izvršeni pretresi i uhapšena tri lica osumnjičena za organizovani kriminal, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pretresli su 13 prostorija pravnih lica, jedan stambeni objekat sa pomoćnim prostorijama, jedno putničko motorno vozilo, kao i određeni broj osoba od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

Preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlašćenja i pranje novca, u svojstvu osumnjičenih ispitano je 11 lica.

Uhapšena su lica čiji su inicijali K.E, S.Š. i A.S. Sve osobe su nastanjene u Sarajevu i predate u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv ovih lica će izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo, a uhapšeni će biti predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Akcija je izvršena prema naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, te u saradnji sa Poreskom upravom Federacije BiH, prenosi Srna.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!