Studenti američkog Yale univerziteta posjetili CBBiH

14.03.2018 - 17:13 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

U okviru posjete Bosni i Hercegovini, grupa od 35 studenata MBA studija Univerziteta Yale posjetila je Centralnu banku BiH (CBBiH), a jedan od ciljeva posjete našoj zemlji je da studentima budu predstavljene različite perspektive, od političkog vrha, preko domaćih i stranih kompanija, pa do nevladinih organizacija.

Imajući u vidu značaj CBBiH za bosanskohercegovačku ekonomiju, studenti američkog univerziteta su iskazali želju da se bolje informiraju o instituciji i njenom radu.

CBBiH je iskazala zadovoljstvo zbog nastavka ovakve vrste saradnje s Univerzitetom Yale, imajući u vidu činjenicu da se radi o drugoj grupi studenata ovog univerziteta koja posjećuje CBBiH.

Posjeta je počela prikazivanjem korporativnog filma o CBBiH, nakon čega je upriličena i prezentacija o makroekonomskom modelu BiH, tokom koje su studenti pokazali interesovanje za instituciju, monetarnu politiku i makroekonomsku sliku BiH.  

Posjeta i prezentacija su dio aktivnosti koje je CBBiH upriličila u okviru obilježavanja Svjetske sedmice novca koja se već godinama obilježava u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i omladine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH, prenosi Fena. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA