Jednostavan test koji otkriva mnogo: Dodirnite nožne prste i saznajte da li vam je srce bolesno

22.03.2018 - 23:02 | Porodica i zdravlje >> Zdrav život
 

Jako je bitno da ste fizički aktivni. Pokazt ćemo vam jednostavan test koji će vam pomoći da utvrdite da li vam je srce u dobro stanju.

Sjedite na pod i ispružite noge. Potom probajte dohvatiti vrhove prstiju bez savijanja koljena. Kako vam ide? Da li možete to uraditi?

Ukoliko to radite bez problema, to znači da vam je srce u dobrom stanju i da ste bili fizički aktivni. Ukoliko ne možete to da uradite, znači da dugo niste radili vježbe ili da imate neke probleme sa srcem.

U istraživanju je učestvovalo 526 učesnika između 20 i 70 godina. Ispostavilo se da većina oni koji maju problema sa srcem, nisu baš mogli dohvatiti vrhove prstiju.

Ipak, to ne znači da trebate očajavati. Ovo nije jedini način na koji to možete provjeriti. Ukoliko ne možete dohvatiti vrhove prstiju, može značiti da niste dugo radili vježbe istezanja. Hranite se zdravo, budite fizički aktivni i tako će sve biti bolje

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!