Govedarica: Nisu tačne tvrdnje premijerke Cvijanović i ministra Lukača

04.04.2018 - 19:13 | Vijesti >> Aktuelno

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica rekao je da su današnje ocjene predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača o bezbjednosti u Banjoj Luci „netačne i neutemeljene“, saopćeno je iz ove stranke.

- Željka Cvijanović istakla je danas da je bezbjednost u Banjoj Luci 'navodno' pogoršana i dodala da se oko toga 'pravi konstrukcija'. Lukač je još jednom ponovio da je bezbjednost građana RS od prioritetnih poslova MUP-a. Ni Cvijanović ni Lukač nisu komentarisali posljednje napade koji su potresli Banju Luku - kazao je Govedarica. 

Podsjetio da je 24. marta pronađeno tijelo Davida Dragičevića i dodao „da je više nego očigledno da policija krije mnoge detalje koji su vezani za ovu smrt“. Šest dana kasnije, kako je dodao, prijetnje smrću je dobio predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija, kao i glavni okružni tužilac iz Banje Luke Želimir Lepir i njegov zamjenik Zoran Bulatović. Dan nakon toga, 31. marta, nekoliko minuta prije ponoći, ispaljena je zolja u zgradu „Euroherca“.

- Ako je bezbjednost 'navodno' pogoršana i ako je tačno da se oko toga 'pravi' konstrukcija, onda je pravo vrijeme da Cvijanović i Lukač saopće kako je preminuo David Dragičević, ko je prijetio Tegeltiji, Lepiru i Bulatoviću i ko je ispalio zolju u zgradu 'Euroherca'. Ili to za njih nije narušena bezbjednosna situacija - tvrdi Govedarica. 

Tvrdi da su svi u RS svjesni da je policija spremna da brani građane RS i dodao da, uprkos tome, u policiji „ima i onih koji su spremni da po svaku cijenu zaštite pojedince koji su umislili da je Banja Luka njihov privatni posjed“.

(Fena)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA