Novinarka nije doručkovala tri sedmice, iznenadilo ju je što se dogodilo

10.04.2018 - 22:36 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti

Ujutro sam bila toliko gladna da sam se jedva mogla koncentrirati na posao. Novinarka Business Insidera odlučila je tri sedmice ne doručkovati kako bi provjerila kakve će to posljedice ostaviti na njezino zdravlje te život općenito. 

"Kroz život su nas učili da je doručak najvažniji dio dana, da ćemo biti gladni tijekom dana ako ga preskočimo te da preskakanje doručka može dovesti čak i do debljanja. Neki pak tvrde da je to samo izmišljotina kompanija koje proizvode pahuljice", napisala je novinarka koja je ovim eksperimentom počela kako bi vidjela može li održati neku vrstu dijetnog režima koji uključuje "post" u koji se kunu neke od najvećih svjetskih zvijezda.

d

Posljednji obrok u danu pojela bi oko 21 sat te zatim ne bi ništa jela do sredine sljedećeg dana kako bi pokušala održati režim "dva obroka u danu". "Nisam se strogo držala samo dva obroka dnevno, preskakala bih doručak, no u pauzama sam jela snackove zbog čega se ovaj izazov i nije činio nešto pretežak", priznala je.

Što joj se dogodilo?

d3

"Ujutro sam se oslanjala na kavu koja bi me držala do ručka. Rekli su mi da kofein djeluje kao sredstvo za suzbijanje apetita, zbog čega sam očekivala da ću piti više kave nego inače, no to se nije dogodilo", kaže. 

Počela je piti više vode, više od 3,5 litre dnevno. "To je navika koju sam zadržala i nakon što sam završila s izazovom", kaže.

Želudac joj je krulio - jako. "Rekli su mi da se pripremim na glavobolje, no to se nije dogodilo. Međutim, želudac mi je toliko jako krulio da je bilo neugodno na poslu", priznala je. I to se nije promijenilo ni drugog tjedna njenog "posta".

"Nastavio je kruliti pa sam razvila naviku da točno u 12 pojedem nešto voća koje bih pripremila 15-ak minuta ranije, čisto da me 'drži'", kaže. 

d1

Najgore joj je bilo jutro nakon što je bila na piću s prijateljima. "Prvog tjedna navečer sam otišla na piće s prijateljima. Ujutro sam bila toliko gladna da sam se jedva mogla koncentrirati na posao. Nisam bila mamurna, ali baš mi je trebao kruh ili nešto drugo da to sve upije", kaže. Jednako se osjećala i jutro nakon što je bila u teretani.

"Uštedjela sam dosta love i ne samo zato što nisam trošila na doručak, već i zato što sam počela pametnije razmišljati o namirnicama. Počela sam donositi hranu od kuće na posao jer mi se nije dalo stajati u trgovini i čekati u redu da nešto pojedem za ručak pošto bih tad već bila pregladna", kaže.

Počela je i razmišljati o tome što unosi u svoje tijelo, a shvatila je da jede manje općenito tijekom dana. Bilo joj je mnogo lakše postiti vikendima nego radnim danima, no priznala je da je jednu nedjelju zaboravila na izazov te pojela komad pizze od sinoć za doručak.


"Trebala sam postiti dva tjedna, no ipak sam produžila na tri. Počelo mi je biti mnogo lakše i počela sam se bolje osjećati. I to me nije spriječilo da jedem hranu koju bih inače jela za doručak, samo sam je jela kasnije u danu", kaže.

Nakon izazova nagradila se doručkom iz trgovine i odmah osjetila posljedice. "Postala sam naduta, spavalo mi se i do podne sam već bila veoma gladna. Do kraja dana shvatila sam da sam nakon toga u danu pojela mnogo više nego u onim danima kad sam preskakala doručak", kaže. 

Kao najbolju posljedicu preskakanja doručka izdvojila je povećan unos vode. "Osjećala sam se i kao da postižem nešto, da se kontroliram, a počela sam i razmišljati o tome jedem li jer mi zaista treba ili jer mi je dosadno. Nakon ovog mnogo kasnije u danu počnem osjećati glad te općenito manje jedem", zaključila je.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!