Svi su ga ismijavali u školi, zvali su ga DJEČAK ZEC: Nakon pet godina sve se preokrenulo, on se totalno promijenio! (VIDEO)

14.04.2018 - 19:12 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti

Prije pet godina Evan Hil, mališa iz Hristove crkve na Novom Zelandu, uglavnom je bio poznat kao "dječak zec" kako su ga siledžije zadirkivale zbog nevjerovatno velikih prednjih zuba.

Prednja četiri zubića ovom su mališanu bila toliko velika da nije čak mogao ni da zatvori usta, a njegovi roditelji nisu imali novca da mu obezbjede dentalnu operaciju, neophodnu kako bi Evan mogao normalno da funkcioniše.

z

Njegova majka je čak izjavila kako je razmišljala da kuću stavi pod hipoteku kako bi platila operaciju sinu.

I tada je Evanova priča postala viralna i sa svih strana su počele da stižu riječi podrške, ali i finansijska sredstva.

Hiljade ljudi, što iz Evanove zajednice Hristove crkve, što iz cijelog Novog Zelanda, uglavnom potpuni stranci, slali su novac za pomoć Evanu.

z1

Njegova operacija koštala je 100.000 dolara a sa svim donacijama novca je i preteklo. I nakon pet godina redovnih odlazaka kod zubara i hirurga Evanu je konačno uklonjena proteza nakon operacije i mogao je da pokaže svoj divni osmijeh.


- Ne znam gdje bismo bili danas bez tolike velikodušnosti ljudi - rekla je mama dečaka, i dodala da je od preostalog novca napravljen fond za pomoć drugoj djeci koja imaju dentalne probleme, piše portal "inspiremore.com".

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!