HITNO je izbacite iz svoje prehrane: OVA NAMIRNICA HRANI RAK, A VI POJMA NEMATE

17.04.2018 - 18:49 | Porodica i zdravlje

Nepoznavanje mehanizma nastanka raka, nemogućnost izlječenja, brzi smrtni ishod oboljelih od raka, bili su predmet istraživanja liječnika kroz povijest, tako da postoje brojne teorije o nastanku raka: Hipokrat je bio pobornik humoralne teorije - smatrao je da su u tijelu 4 vrste tjelesne tekućine: krv, sluz, žuta žuč, crna žuč.

Po njegovu mišljenju neravnoteža tih tekućina s viškom crne žuči u različitim mjestima na tijelu može izazvati rak.

Stahl i Hoffman pretpostavljali su da rak nastaje fermentacijom limfe, različite gustoće, kiselosti i lužnatosti. 

Nedavno istraživanje provela je skupina znanstvenika sa Sveučilišta u Kaliforniji u San Franciscu. Otkriveno je da postoji jedan sastojak koji se nalazi u različitim vrstama hrane, a koji doprinosi više od 35 milijuna smrtnih slučajeva širom svijeta svake godine. Kako su zaključili, šećer je uzročnik mnogih zdravstvenih tegoba poput dijabetesa, metaboličkih sindroma, hipoglikemije, hiperglikemije, srčanih bolesti, raka itd.

Šećer ima značajan utjecaj na razvoj kancerogenih stanica u organizmu, a mnogi ga ipak neprestano konzumiraju.

e

Studija provedena na Institutu za rak u državi Utah u SAD-u otkrila je da je šećer jedan od glavnih uzroka za razvoj tumora. Stanice tumora koriste mnogo više glukoze nego normalne stanice. Različita istraživanja pokazala su da ljudi koji imaju višu razinu glukoze mogu razviti više raka, stoji u njihovoj studiji.

Činjenica je da je našim stanicama potrebna glukoza – oblik šećera koji se transformira u energiju. Stanice raka mogu opstati na jednostavnim ugljikohidratima, uključujući i one rafinirane šećere koji se nalaze u prerađenoj hrani i slatkišima. Proces tijekom kojega se glukoza konvertira u pirogrožđanu kiselinu i ne može više osiguravati energiju zdravim stanicama jest glikoliza.

e1
 
Za razliku od zdravih stanica, stanice raka mogu konvertirati svoju energiju iz glikolize bez kisika. Taj se proces naziva anaerobna glikoza, a stvara otpadne materije, slične mliječnoj kiselini. Ta se vrsta mliječne kiseline može razložiti u jetri, a otpadni proizvod tog procesa je glukoza koja se vraća hraniti stanice raka i oblikuje okrugli ciklus u kojem se provodi neprestano napajanje glukozom kroz krvotok, što potiče rast i razvoj tumora.

e3

Stručnjaci ističu da su obrađeni šećeri povezani s rakom iz dvaju razloga:

1) Potencijalni su uzrok raka
2) Najbolja su “hrana” za stanice raka kada se jednom pojave u tijelu

U cilju zaštite zdravlja, razmislite o količinama šećera koje konzumirate te pokušajte smanjiti unos prerađenih šećera. Jedno je sigurno – nemaju povoljan utjecaj na zdravlje!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA