Pohvale pripadnicima OSBiH za rezultate i promoviranje ugleda OSBiH

18.04.2018 - 17:32 | Vijesti

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga (OS) BiH brigadni general Senad Mašović uručili danas pohvale i priznanja pripadnicima OSBiH koji su na natjecanju za najboljeg vojnika, dočasnika i časnika „Best Warrior Competition“ (BWC) u Marylandu (SAD) postigli zavidne rezultate.

Natjecanje je realizirano od 15. do 18. marta u organizaciji Nacionalne garde Marylanda u SAD-u.

Pendeš je čestitala natjecateljima na uspjesima koji su postigli na tom prestižnom natjecanju, te je uručila pohvale svakom od natjecatelja za unaprijeđenje ugleda OSBiH, a ispred OSBiH načelnik Zajedničkog stožera general-bojnik Mašović je natjecateljima uručio Coin OSBiH.

Pendeš i Mašović su istaknuli vrijednosti OSBiH koja se ogleda u ljudskim resursima, što potvrđuju i svakodnevni uspjesi pripadnika OSBiH na različitim natjecanjima, školovanjima, sudjelovanju u mirovnim misijama, gdje je međunarodno priznat profesionalizam naših pripadnika. Također, naglasili su da je to ujedno i pokazatelj transparentnog i kvalitetnog odabira kandidata prilikom prijema u profesionalnu vojnu  službu, te da upravo na tim vrijednostima žele graditi budućnost Oružanih snaga BiH.

U timu Oružanih snaga BiH bili su potporučnik Marko Vidović, narednik Matija Ivaković, vojnik Ermin Hajrić i vođa ekipe potporučnik Dajana Dangubić, koji su se tijekom natjecanja morali iskazati u 10 različitih disciplina.

Na ceremoniji su nazočili vojni izaslanik SAD u BiH  brigadir Mark Karas i šef ODC misije u BiH pukovnik Corey Shea.

Natjecanje je realizirano u okviru Programa suradnje „Vojska Vojsci“ (M2M SPP), te uz pomoć Ureda za obrambenu suradnju (ODC) Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA