U NJEMAČKOJ NIJE NAPADNUT JEVREJSKI VEĆ ARAPSKI MLADIĆ : Evo zašto je nosio jevrejsku kapu

18.04.2018 - 22:48 | Vijesti >> Svijet

Žrtva antisemitskog napada na ulicama Berlina, 21-godišnji mladić, izjavio je za njemačke medije da uprkos činjenici što je nosio tradicionalnu jevrejsku kapu koja pokriva teme, on nije Jevrejin nego izraelski Arapin i da je kipu nosio da bi eksperimentisao.

"Nisam Jevrejin. Ja jesam Izraelac, odrastao sam u Izraelu u arapskoj porodici", izjavio je on za Dojče vele, objasnivši da je htio da izvede eksperiment zbog upozorenja prijatelja da nošenje kipe u Njemačkoj nije bezbjedno u šta je odbio da povjeruje.

Identifikovan je kao Adam Armuš i pokazao je da je zadobio lakše povrede kada ga je jedan napadač udario kaišem.

"Oni su nas psovali i moj prijatelj im je rekao da prestanu", izjavio je Armuš, dodavši da su se napadači razljutili i da mu je jedan pritrčao, a on je sve to snimio mobilnim telefonom, prenosi Beta.

Rekao je i da je iznenađen što se takve stvari događaju.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je prethodno oštro osudila napad na ulici koji je pokrenuo debatu o antisemitzmu Njemačkoj.

 

 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!