Zvizdić-Daoudi: Povezati poslovne ljude Maroka i BiH

25.04.2018 - 17:22 | Vijesti >> Aktuelno
 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom premijera Kraljevine Maroko Lachenom Daoudijem o unapređenju bilateralne saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su politički odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski ali da ih ne prati jednako dobra ekonomska saradnja. Dodao je da su dvije države posvećene ekonomskom rastu i razvoju i da tu treba tražiti prostor za unapređenje ekonomske saradnje u obostranom interesu. S tim u vezi predložio je organizaciju biznis foruma koji bi okupio poslovne ljude dvije zemlje i na kojem bi se prezentirali investicijski potencijali i mogući projekti.

Zamjenik premijera Daoudi je rekao da je Maroko ekonomska kapija Afrike i da postoji puno prostora za saradnju poslovnih ljudi u mnogim privrednim granama.

Razgovarano je i o mogućnostima potpisivanja bilateralnih sporazuma kojim bi se stvorio pravni okvir za lakšu saradnju privrednika, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia