Godinu i po u komi

BOGATSTVO ZA OPORAVAK: Saznajte šta je sve prodala Schumijeva supruga zarad liječenja legende

27.05.2015 - 21:32 | Sport >> Automoto

Supruga legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, Korina, čini sve da se njen suprug oporavi od nesreće koju je doživio u jednom francuskom skijalištu prije 17 mjeseci.

Naime, početkom marta objavljeno je da je upravljanje Schumacherovom imovinom na sebe preuzela supruga Korina, a bogatstvo je tada procijenjeno na 700 miliona eura.

Međutim, uprkos velikom bogatstvu, supruga je odlučila da proda luksuzno imanje za odmor u mjestu Trisil, sjeverno od Osla, sa vlastitom banjom, teretanom, sportskom dvoranom, bazenima za masažu, vrijedno 2,8 miliona eura, a koje su posjedovali dvadesetak godina.

Svakako treba spomenuti da je Korina ranije prodala i njihov privatni avion za 34,4 miliona eura.

Prema izvoru The Express, do sada je na liječenje najboljeg vozača Formule 1 u historiji potrošeno gotovo 14 miliona eura.

Ovih dana u javnosti se pojavio i podatak da se o Scumijevom zdravlju brine 15 medicinskih stručnjaka, te da njegovo liječenje košta oko 140.000 eura sedmično.

Michael je stradao tokom skijanja u Francuskoj. Pri padu je udario glavom o kamen, zadobio teške ozljede i dugo se postavljalo pitanje u kakvom je on uopće stanju.

Naime, porodica je dugo, u želji da mu se ne remeti prijeko potreban mir, skrivala što se događa sa njim.

Ipak, oglasila se menadžerica Sabine Kem, dajući razlog za optimizam svim poštovaocima njemačkog vozača.