Godinu i po u komi

BOGATSTVO ZA OPORAVAK: Saznajte šta je sve prodala Schumijeva supruga zarad liječenja legende

27.05.2015 - 21:32 | Sport >> Automoto
 

Supruga legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, Korina, čini sve da se njen suprug oporavi od nesreće koju je doživio u jednom francuskom skijalištu prije 17 mjeseci.

Naime, početkom marta objavljeno je da je upravljanje Schumacherovom imovinom na sebe preuzela supruga Korina, a bogatstvo je tada procijenjeno na 700 miliona eura.

Međutim, uprkos velikom bogatstvu, supruga je odlučila da proda luksuzno imanje za odmor u mjestu Trisil, sjeverno od Osla, sa vlastitom banjom, teretanom, sportskom dvoranom, bazenima za masažu, vrijedno 2,8 miliona eura, a koje su posjedovali dvadesetak godina.

Svakako treba spomenuti da je Korina ranije prodala i njihov privatni avion za 34,4 miliona eura.

Prema izvoru The Express, do sada je na liječenje najboljeg vozača Formule 1 u historiji potrošeno gotovo 14 miliona eura.

Ovih dana u javnosti se pojavio i podatak da se o Scumijevom zdravlju brine 15 medicinskih stručnjaka, te da njegovo liječenje košta oko 140.000 eura sedmično.

Michael je stradao tokom skijanja u Francuskoj. Pri padu je udario glavom o kamen, zadobio teške ozljede i dugo se postavljalo pitanje u kakvom je on uopće stanju.

Naime, porodica je dugo, u želji da mu se ne remeti prijeko potreban mir, skrivala što se događa sa njim.

Ipak, oglasila se menadžerica Sabine Kem, dajući razlog za optimizam svim poštovaocima njemačkog vozača.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA