KORISTAN TRIK

Koristite li vi sodu bikarbonu kada kuhate jaja? EVO ZAŠTO ĆETE TO OD DANAS STALNO RADITI!

16.05.2018 - 22:21 | Praktična žena
Autor: Novi.ba

Jednostavni trikovi, pogotovo u kuhinji, iz dana u dan nam olakšavaju život. A kada se radi o omiljenoj namirnici mnogih, jajima, ovo morate znati.

jaja2

Naime, stručnjaci kažu kako su jaja stara između 7 i 10 dana idealna za kuhanje i najlakše ih je oguliti. Ali, mi ne možemo uvijek znati koliko su jaja stara, čak se u jednoj školjci mogu nalaziti jaja različite starosti.

jaja

Da biste izbjegli nevriranja oko guljenja, dok se kuhaju u vodu dodajte kašiku soda bikarbone. Soda bikarbona će povećati vlažnost i kasnije ćete ih oguliti bez ikakvih problema.

0jaja1

Još nekoliko trikova s jajima pogledajte u videu:

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!