Istina koja je nažalost sakrivena: Njemački naučnik otkrio uzrok raka

22.05.2018 - 18:09 | Praktična žena >> Novi model
 

Njemački naučnik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) je godine 1931 primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

m00

Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo snadbjevenu kisikom.

m4

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.Dr. Warburg je rekao: “Nedostatak kiseonika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo”. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika. “Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr. Warburg. “Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka”.

m5


TKIVA TUMORA SU KISELA, A ZDRAVA SU ALKALNA

vv

U svom dijelu “Metabolizam tumora“, dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika).

Otkrio je, da su ćelije raka anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživjeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika. Ćelije raka mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Ćelije raka žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

KISELOST I ALKALNOST ORGANIZMA ZAVISI OD HRANE KOJU UNOSIMO

 

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u tijelu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionisati, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.

HRANA KOJA ZAKISELJUJE ORGANIZAM

m1

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji nanose štetu gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

– Meso (sve vrste)
– Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, pavlake, jogurti, jaja itd.
– Rafinisana so
– Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
– Hljeb, Margarin, Kofein, Alkohol, Duvan
– Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, vještačke boje, arome, stabilizatore itd.
– Sintetički antibiotici i uopsteno svi farmaceutski lijekovi.

HRANA I NAVIKE KOJE ALKALIZUJU

m

– Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
– Sirovo voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
– Bademi. Vrlo su alkalni.
– Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti (oko 20%)
– Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
– Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
– Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom cijelog dana.
– Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik cijelom tijelu. Sjedeći način života uništava život.

HEMOTERAPIJA POVEĆAVA KISELOST ORGANIZMA

m0

Hemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lijekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih treba izbjegavati koliko je to god moguće.

ISPRAVAN NIVO pH

m3

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!