NOVI AMBASADOR

Izetbegović i Valdemora: BiH i Španija bez otvorenih pitanja

13.06.2018 - 17:25 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba
 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Španije u BiH Josea Marie Valdemora Gimeneza koji je ponovio podršku Španije BiH u procesu euroatlantskih integracija.

Ambasador Gimenez je prenio da kralj Filip VI podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, piše "Fena".

Izetbegović je upoznao ambasadora Gimeneza s aktuelnom političkom situacijom u BiH s posebnim osvrtom na euroatlantski put zemlje koji je prioritet kada je vanjska politika zemlje u pitanju, i izrazio očekivanje da će se nastaviti napredak ka integracijama u EU i NATO.

Sagovornici su se složili da su ukupni odnosi BiH i Španije dobri i bez otvorenih pitanja, ali i da postoji obostrana volja i potreba za njihovim unapređenjem na svim poljima od zajedničkog interesa, naročito u oblasti ekonomske saradnje kroz povećanje robne razmjene, kulturne saradnje i turizma.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!