PREDSJEDNICA VLADE RS

Cvijanović: RS opredijeljena za nastavak aranžmana s MMF-om

13.06.2018 - 18:09 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba
 

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović razgovarala je danas sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Antonijem de Lanojem o finansijskoj i ekonomskoj situaciji u tom bh. entitetu, kao i o statusu aranžmana sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Tokom sastanka izražena je opredijeljenost za nastavak zajedničkih aktivnosti, te je ocijenjeno da RS ispunjava svoje obaveze i aktivno učestvuje u aranžmanu sa MMF-om, saopćeno je iz entitetske vlade.

Cvijanović je navela da je, kako se dodaje, RS posvećena razvojnim i reformskim procesima, te da o tome najbolje svjedoče makroekonomski pokazatelji i kontinuiran ekonomski rast.

Dodala da će Vlada RS-a i u narednom periodu voditi odgovornu ekonomsku politiku, koja podrazumijeva sprovođenje različitih mjera i aktivnosti na unapređenju privrednog ambijenta, kao i nastavak dijaloga sa socijalnim partnerima.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!