PITAMO VAS

ANKETA: Treba li pooštriti kazne za krijumčare ilegalnih migranata?

22.06.2018 - 17:07 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Tužilaštvo BiH danas je podiglo je optužnicu protiv Mahira Nuhića (1985., Sarajevo, državljanin BiH) koji se tereti da je iz Sarajeva do granice sa Republikom Hrvatskom prevozio migrante koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu.

Optuženi se tereti da je 28. novembra 2017. godine, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, svojim taxi vozilom u centru Sarajeva preuzeo pet osoba afro-azijskog porijekla za koje je znao da se radi o migrantima koji su nezakonito ušli i boravili u BiH, a koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu kod Trnova, te ih za naknadu od 200 eura, koju je unaprijed naplatio, prevezao prema Bihaću.

Optuženi se tereti da je na području BiH prevozio krijumčarene osobe te počinio krivično djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. KZ-a BiH.

Pitamo vas: Treba li pooštriti kazne za krijumčare ilegalnih migranata?

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!