Potrudite se da zapamtite ove brojeve: Donijeće vam zdravlje i sreću, evo kako!

28.06.2018 - 17:04 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti
 

Ovi brojevi možda ne donose dobit u igrama na sreću, ali će vas svakako učiniti zdravijim, pa samim time i srećnijim.

s11

Postoje brojevi za bolji kvalitet života koji mogu pomoći za zdravlje, ali i za blagostanje.

Ubrzan tempo života i stalna jurnjava nikako ne prijaju našem organizmu. Evo nekoliko brojeva koje morate da znate kako bi bili zdravi i srećni.

25

Dvadeset pet grama šećera je dozvoljen broj grama unosa ove namirice. Možda vam ne djeluje puno, ali to je zapravo šest kašičica šećera.

s

Ipak problem su drugi proizvodi koji sadrže velike količine šećera u čemu svakako prednjače gazirani sokovi sa čak 40 grama po limenci.

4

Ovo je broj mjeseci koliko bi trebalo da koristite istu četkicu za zube. Sve preko toga nije higijenski, a i smanjuje se sama djelotvornost četkice, odnosno čišćenja.

s2

150

Ovaj broj se odnosi na minute koje bi trebalo da provedete vježbajući, odnosno upražnjavajući neku fizičku aktivnost.

s4

Ako vam djeluje puno, samo se setite koliko traje prosječan film, ili koliko u prosjeku sati provedete u sjedećem i ležećem položaju.

1

Prema preporuci fondacje za borbu protiv raka kože, barem jednom mjesečno treba da pregledate kožu i provjerite da li imate neke neobične mrlje i mladeže.

s6

35

U ovim godinama treba da počnete sa redovnim doktorskim kontrolama. Barem jednom godišnje posjetite ginekologa, provjerite grudi, i dajte krv na analizu, ali počnite i sa provjerom nivoa hormona tiroidne žljezde.

s7

Možda vam ovi brojevi neće doneti dobit u igrama na sreću, ali će vas svakako učiniti zdravijim, pa samim time i srećnijim.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!